Garie siltumnīcu gurķi burciņās. Garšīgu konservu recepte 6
Ja siltumnīcu garie gurķi izstiepušies ļoti gari, bet miza ir plāna, ziemai var sagatavot marinētus gabaliņus. Gurķus nomazgā, nosusina un sagriež 5 cm garos gabaliņos. Marinādei uzvāra 1,5 l ūdens, tajā izšķīdina 50 g cukura, 80 g sāls un 15 g citronskābes. Šāda marinādes daudzuma pietiks aptuveni 1,5 kg gurķu. Sagrieztos gabaliņus liek tīrās burkās kopā ar zaļumiem (upeņu un ķiršu lapām, diļļu kātiem un ziediem), katrā burkā ieber dažus smaržīgo un melno piparu graudiņus. Pasterizē +85 °C trīslitru burkas aptuveni 12–14 minūtes, litra burkas 5–7 minūtes. Tiklīdz gurķi sāk mainīt krāsu, burkas jāizņem un jāaizvāko. Garšo tāpat kā marinēti mazie gurķīši, galvenais – nedrīkst pārkarsēt, jo tad kļūst mīksti, sačokurojas un ir nebaudāmi.