Dārzeņu asorti ziemai 6
Šajā rudenī vēl var pagūt sagatavot dažādus konservētus gardumus ziemai. Piedāvājam 5 dažādas receptes, kuras tev noteikti jāizmēģina.
Sastāvdaļas (3 l burka) – 1 paprika, 6–7 nelieli gurķi, 6–7 nelieli, stingri sarkanie tomāti, 3 vidēja lieluma sīpoli, 3–4 ķiploka daiviņas, kāposts, dilles.
Marinādei – 1 l ūdens, 2 ēdamkarotes cukura, 1 ēdamkarote sāls, 55 ml 9% etiķa.
Pagatavošana.
Tīrā, izkarsētā burkā kārtām liek dārzeņus: ķiplokus, sīpolus, paprikas šķēlītes, gurķus, tomātus. Kad burka līdz pusei pilna, virspusē ievieto lielās šķēlēs sagrieztu kāpostu un dilles, līdz trauks pilns. Pārlej ar karstu marinādi un karsē ūdens peldē, līdz gurķi maina krāsu. Burkas izceļ no katla, aizvāko un apgāž otrādi.