Inga Gobzeme
Inga Gobzeme
Foto – Uldis Muzikants

Pašam pietiek ar mazumiņu 2

– Savām vajadzībām mežrozīšu augļus var salasīt arī mežmalā vai jūrmalā, kur tie aug, – skaidro Inga. Daļu augļu var pārstrādāt svaigus, daļu – sasaldēt un lietot, kad ir laiks un vajadzība. Sasaldētie augļi atlaižas ātri, un, ja vajag izņemt spalvainās sēkliņas (zinātniski pareizi būtu teikt – riekstiņus), jāstrādā žigli, kamēr tie vēl nav kļuvuši līdzīgi putrai.

Reklāma
Reklāma
DHL lidmašīnas avārija Viļņā: traģisks negadījums vai Krievijas sabotāža? Publicēta pilotu un lidojuma kontrolieru saruna pirms traģēdijas… 152
7 lietas, kas notiek ar ķermeni, ja rītu sāc ar kafijas tasi tukšā dūšā
Kokteilis
VIDEO. “Spļāviens latviešu dvēselēs!” Cilvēkus pamatīgi satracina “Spēlmaņu nakts” priekšnesums
Lasīt citas ziņas

Gatavojot vairumā, sēkliņas nevar izņemt, tāpēc auglīšus vāra ar visām sēklām un tad izberž caur sietiņu. Masai pievieno cukuru un gatavo tāpat kā visus ievārījumus. Lai garša niansētāka, var pievienot smiltsērk­šķus, jāņogas, rabarberus vai ko citu. Vērtīgos mežrozīšu augļus (iztīrītus!) mājas apstākļos var izkaltēt cepeškrāsnī, samalt un pievienot kokteiļiem un ēdieniem.

Recepte

Karstais dzēriens ar mežrozīšu sīrupu

(2 porcijas)

• 200 ml karsta ūdens

• 200 ml nesaldinātas cidoniju vai citas skābas sulas

• 100 ml mežrozīšu sīrupa

• Kanēļa standziņa

• 5 krustnagliņas

• 3 apelsīna miziņas

CITI ŠOBRĪD LASA

Visu katliņā uzkarsē un bauda nesteidzoties.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.