“Printful” izpilddirektors un līdzdibinātājs Dāvis Siksnāns
“Printful” izpilddirektors un līdzdibinātājs Dāvis Siksnāns
Foto: Evija Trifanova/LETA

Darbā var ierasties līdz 11.00, nevienu par to nebrīdinot. Kur gan tā var būt? 1

“Draugiem Group” vadība visos grupas uzņēmumos cenšas saglabāt noteiktas lietas, kas veido mūsu korporatīvo kultūru. Tas attiecas arī uz grupas šobrīd lielāko un sekmīgāko uzņēmumu “Printful”, laikraksta “Latvijas Avīze” pielikumam “Latvijas Bizness” stāsta “Printful” izpilddirektors un līdzdibinātājs Dāvis Siksnāns.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

“Draugiem Group” uzsāka darbu pirms 13 gadiem ar sociālo tīklu “Draugiem.lv”, taču jau ļoti ātri sāka investēt citos uzņēmumos. Ne visi tie bijuši sekmīgi, taču grupas vadība vienmēr ir uzskatījusi, ka tad, ja viena ideja no desmit ir sekmīga, mērķis tiek sasniegts.

Lielie grupas uzņēmumi šobrīd ir “Printful”, “Mapon” un “Draugiem.lv”, tāpat ir vir­kne mazāku. Grupai ir trīs vērtības, kuras vienmēr ievērojam. Pirmkārt, godīgums – mēs neuzvaram nevienā valsts iepirkumā un vienmēr maksājam visus nodokļus.

CITI ŠOBRĪD LASA

To novērtē gan mūsu darbinieki, gan klienti. Otrkārt, eksperimenti – nemitīgi izmēģināt idejas un neuztraukties par to, ka daļa no tām ir neveiksmīgas. Treškārt, iniciatīva – mēs ļoti novērtējam tos darbiniekus, kas izrāda vēlmi izdarīt kaut ko vairāk par saviem tiešajiem pienākumiem.

Visā grupas vēsturē visos uzņēmumos esam centušies uzturēt noteiktus korporatīvās kultūras standartus. Lūk, to uzskaitījums.

Kopīgas pusdienas ar darbiniekiem. Šī tradīcija sākās jau ar pirmajām “Draugiem.lv” dienām, kad viens no dibinātājiem Lauris Liberts personiski gatavoja ēst un veda uz biroju, lai darbinieki varētu produktīvi strādāt.

Arī šobrīd darbiniekiem nav jādomā, kur un ko ēdīs, – katru dienu pusdienas tiek atvestas uz biroju. Turklāt tas veicina darbinieku kontaktus un informācijas apmaiņu savā starpā. Mēs ievērojam vēl vienu principu – ēdienu izsniedz un traukus mazgā nevis svešas personas no malas, bet paši uzņēmuma darbinieki.

Darbā jāierodas līdz 11.00 no rīta. Visi darbinieki var izmantot laiku līdz 11.00 no rīta, lai kārtotu savas personiskās lietas. Viņiem nav neviens par to jābrīdina.

Savu darbarīku izvēle. Mums ir svarīgi, lai darbinieki varētu paveikt vislabāko darbu, un tādēļ jau no pirmās darba dienas viņi var izvēlēties sev datoru un programmatūru, kas nepieciešama darbam. Tas tiek uzreiz nopirkts, un darbinieki šādu attieksmi novērtē.

Biznesa inkubators. Lai gan daudzas attīstības idejas ir nākušas no grupas dibinātājiem, taču otrs būtiskākais ideju avots ir bijuši darbinieki. Mēs ļaujam darbiniekiem attīstīt savas idejas grupas ietvaros, piešķiram nepieciešamos grāmatvedības un finanšu resursus, lai šīs idejas varētu realizēt.

Reklāma
Reklāma

Šī kultūras iezīme ļauj gan noturēt darbiniekus, gan arī atrast idejas, kas turpmāk ļaus uzņēmumam strādāt un attīstīties.

Zināšanu veicināšana. Grupas uzņēmumos tiek uzturēta neliela bibliotēka darbinieku vajadzībām, kas faktiski ir obligātā literatūra, kas jāizlasa. Tajā ir grāmatas par inovācijām, cilvēkresursu attīstību, jaunuzņēmumu attīstību – pašas aktuālākās šobrīd.

Eksperimenti. Daļa no grupas peļņas vienmēr tiek ieguldīta eksperimentos, un mēs jau iepriekš zinām, ka daļa no tiem būs neveiksmīgi. No tā nevajag baidīties.

Šajā publikācijā paustais ir autora viedoklis, kas var nesakrist ar LA.LV redakcijas redzējumu.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.