Publicitātes foto

Cukurzirņu-piparmētru saldējums. Šefpavāres Daces Gribustes recepte 0

10 porcijām nepieciešams

10 olu dzeltenumi
260 g cukura
700 g cukurzirņu ar visām pākstīm
30 g piparmētru
800 g saldā krējuma

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana

Kokteilis
Dzimuši ģēniji: šīm zodiaka zīmēm ir augstākais IQ 4
TV24
Ieskicēta krievu karavīra – “briesmīgā pretekļa” – seja: “Tāds nogalina atbildīgi, tā ir slima biomasa!”
TV24
“Tā ir cūku kūts. Pat cūkas dzīvo labāk.” Krievijas Ārējās izlūkošanas dienesta vadītājs nosauc 3 nosacījumus, lai vienotos ar Ukrainu 99
Lasīt citas ziņas

Trauku sildot ūdens peldē, apmēram 20 minūtes ar slotiņu puto olu dzeltenumus ar cukuru, līdz cukurs izkūst un pazūd olu garša.

Cukurzirņus ar visām pākstīm blanšē, tad sablendē ar piparmētrām.

CITI ŠOBRĪD LASA

Olu masu atdzesē un sajauc ar zirnīšu masu, pievieno saldo krējumu.

Masu vēlreiz atdzesē un liek saldētavā vai saldējuma mašīnā sastingt.

Ja saldējumu gatavo mājās un saldē ledusskapja saldētavā, ik pa laikam izņem un masu apmaisa, lai tā kļūtu gaisīgāka.

Pasniedz deserta traukā vai trauciņā, kas izcepts no sviesta un cukura mīklas.

Pavāres padoms: ja vēlas izteiktāku piparmētru garšu, tās var pievienot vairāk!

Recepti piedāvā restorāna “Avalon” šefpavāre Dace Gribuste projekta “Gaumīgi garšīgā galvaspilsēta – Rīga” ietvaros

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.