Cukīni un gurķa spageti. Svaigākā garša pasaulē! 0
Pagatavošana
Pagatavošanas laiks: 20 minūtes
Nātres blanšē tikai mirkli, trīs sekundes, un uzreiz liek zem auksta ūdens, lai nezaudē spirgto krāsu. Blenderī vispirms samaļ riekstus un ķiploku. Tad pievieno nātres, citrona sulu, rauga pārslas, sāli un piparus. Ieslēdz blenderi, lai viss saturs lēnām maļas, un pamazām lej klāt eļļu, skatoties, cik biezs pesto veidojas. Blendē, kamēr masa kļūst viendabīga.
Gurķi un cukīni liek speciālā ierīcē – spirālveida griezējā – un sadala garās, spageti līdzīgās strēmelēs. Lai panāktu līdzīgu efektu, var izmantot rīvi, kas sašķēlē garās sloksnēs, vai dārzeņu mizotāju ar robiņiem. Spinātus sagriež, kā patīk, zaļumus sakapā. Visu sajauc ar pesto.
Sastāvdaļas
• garais gurķis
• cukīni
• 2 saujas spinātu
• buntīte diļļu vai pētersīļu
Pesto
• 125 g Indijas riekstu
• 2 daiviņas ķiploka
• 2 krietni pušķi nātru galotņu
• 2 ēdamkarotes rauga pārslu (aizvieto sieru)
• 300 ml olīveļļas (extra virgin)
• 1/2 citrona sula
• sāls un pipari
Pavāra piebilde
Cukīni dod masu, gurķis atsvaidzina, zaļumi papildina. Pesto, kura sastāvā ir gan rieksti, gan rauga pārslas, ko dēvē par svaigēdāju parmezānu, padara ēdienu sātīgāku.
Jāraugās, lai blenderis ir pilnīgi sauss, citādi riekstus būs grūti samalt. Pesto var izmantot arī 150 g lapu kāposta, tikai iepriekš tos vajag blanšēt. Var ņemt arī baziliku vai koriandra zaļumus, pavasarī – lakšus.