Cukīni un bazilika pankūciņas ar mārrutku krēmu 6
Autors: Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
• 2 vidēja lieluma cukīni
• 100 g griķu miltu
• 50 ml piena
• 2–3 olas
• 2 ēdamkarotes olīveļļas
• 30 g svaiga bazilika
• puse svaiga čili pipara
• pipari
• sāls
Pagatavošana.
Sarīvē cukīni. Bļodā iesijā miltus, pēc garšas pievieno sāli un piparus, iemaisa sakultas olas un pienu, lai veidojas viendabīga mīkla. Tad iemaisa sarīvētos cukīni, sasmalcinātu baziliku un svaigo čili (bez sēkliņām). Sakarsētā eļļā cep 2–3 minūtes no abām pusēm. Ēd ar mārrutku krēmu (krēmsiers un mārrutki atttiecībā 1:1).