Cūkgaļas karbonāde Saldus stilā. Saimnieču Natālijas un Kristīnes recepte 0
Jau 22 gadus Saldus iedzīvotājiem, tūristiem, viesiem un caurbraucējiem ir iespēja gardi paēst kafejnīcā “Magdalēna”. Šajā ģimenes uzņēmumā saimnieko māte un meita – NATĀLIJA un KRISTĪNE ZĪLĪTES, kuras kopā ar pavārēm gādā, lai apmeklētāji varētu baudīt gan klasiskus ēdienus, ko pazīstam kopš bērnības, gan tādus, kas gatavoti pēc pašu oriģinālajām receptēm. Par to, ka komanda strādā atzīstamā līmenī, liecina statusa “Latvijas labākais tirgotājs” vairākkārtēja iegūšana.
Izklapē divas karbonādes šķēles. Uzbārsta garšvielas, pilda ar sieru un dzērvenēm, satin, apviļā olā un rīvmaizē un cep zeltaini brūnas.
Kamēr cep gaļu, sīpolus sagriež ripiņās un karamelizē uz pannas, pievienojot medu.
Ēdiena izkārtojums uz šķīvja nav nejaušs – tas ir stāsts par Saldu. Savulaik saldenieks dzejnieks Māris Čaklais par šo pilsētu rakstīja: “Brauc, no kuras puses gribi, kā bļodā, tā bļodā.”
“Magdalēnas” pavāres šos vārdus interpretēja, ēdienu uz šķīvja kārtojot aplī virzienā uz centru, tādējādi simbolizējot, ka visi ceļi ved uz Saldus centru.
Pārgrieztajā veltnītī redzamais siers un dzērvenītes simbolizē skaisto panorāmu, kas paveras, iebraucot pilsētā.