Cūkgaļas filejas medaljoni ar plūmēm un balto pupiņu biezeni 0
Sastāvdaļas. Cūkgaļas fileja, kūpināts bekons, baltās pupiņas, saldais krējums, salvija (nopērkama aptiekās), sīpoli, ķiploki, melnās plūmes (bez kauliņa), konjaks. Marinādei: rozmarīns, sāls, pipari, ķiploki.
Pagatavošana.
Cūkgaļas fileju griež gabalos (apt. 80 g), iemarinē. Katru filejas gabalu ietin bekona šķēlītē, uz pannas no abiem galiem (nevis no sāniem) apcep. Tad gaļa būs sulīgāka.
Pēc tam 12 – 15 min 200 grādos cep cepeškrāsnī.
Pupiņas vāra sālsūdenī, līdz gatavas.
Pannā apcep sīpolus, ķiplokus, pievieno pupiņām, pielej nedaudz saldā krējuma, pieber salviju. Sablenderē.
Plūmes sautē cukura sīrupā, kam pievienots konjaks un citrona sula.