Foto — Timurs Subhankulovs

Cūkgaļas cepetis ar štovētiem kāpostiem un krāsnī ceptiem kartupeļiem 
 1

SASTĀVDAĻAS 3 kg liesas cūkgaļas vai ribiņu gabala, speķis, taukvielas, skābais krējums, sāls, rīvēti muskatrieksti, pipari, lauru lapas, sīpoli. Piedevām: svaigi un skābēti kāposti, skābais krējums, sīpoli, taukvielas, ķimenes, kartupeļi.

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
Bez vainas vainīgs? Mirklī, kad trīs bērnu tēva Artūra kontā ienāca 200 eiro, viņš kļuva par bīstamu krāpnieku! 44
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
“Latvija ir iegājusi Nāves spirālē! Ar čurainu lupatu jāpatriec!” Hermanis par politiķiem, kuri valsti ved uz “kapiem”
Lasīt citas ziņas

KĀ GATAVOT? Lai cepetis labi izceptos, tas nedrīkst būt smagāks par 2,5 kg, tāpēc 3 kg cūkgaļas sadala divos gareniskos gabalos, ar nazi caurdur. Tievas speķa strēmeles apviļā sālī, piparos un izbīda caur dūruma vietām. Sarūto ādiņu, gaļu ierīvē ar pipariem, rīvētu muskatriekstu, sāli. Liek cepešpannā, pielej ūdeni, apziež ar taukvielām. Cepot ik pa laikam apgroza, aplaista ar šķidrumu, pievieno lauru lapas, melnos piparus, sagrieztu sīpolu, papildina ūdeni. Beigās gaļu pārklāj ar ēdamkaroti krējuma. Cep 1 – 1,5 stundas. Nomizotus kartupeļus ber pannā cepeša taukos. Kad tie apcepušies brūni, uzliek vāku un karsē līdz gatavībai. Sālsūdenī ar ķimenēm apvāra sīki sagrieztus svaigos kāpostus (1/3), tiem pievieno skābētos (2/3). Vārīšanās puslaikā pievieno ķimenes, taukos apceptus sīpolus un cepeša novārījumu. Var arī pielikt kādu karoti skāba krējuma.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.