Cūkgaļa un šampinjoni saldā krējuma mērcītē 0
Autors: “Praktiski.lv”
Sastāvdaļas – 500 g cūkgaļas (tikpat labi var izmantot vistas fileju), 300 g šampinjonu, 500 ml saldā krējuma (10–20%), 200 g cieta siera, 2 ēdamkarotes kaltētu zaļumu (baziliks, oregano), sāls, pipari pēc garšas un augu eļļa.
Pagatavošana.
Cūkgaļu sagriež nelielos gabalos. Sēnes notīra un sagriež mazos gabaliņos. Sieru sarīvē uz smalkās rīves.
Sakarsētā pannā augu eļļā cep cūkgaļu (apmēram 30 minūtes). Pievieno sagrieztās sēnes, sāli un piparus un visu samaisot cep vēl 10 minūtes.
Pannā pielej saldo krējumu un visu sautē 10 minūtes.
Pievieno sakaltētas garšvielas, pārkaisa ar sarīvēto sieru, visu samaisa un noņem no uguns.
Pasniedz vārītus rīsus vai kartupeļus, pārlej ar burvīgo mērcīti.
Labu apetīti!