Cūkgaļa medus mērcē
 0

Sastāvdaļas. (6 porcijas) 1,5 kg cūkgaļas, 12 mazu sīpoliņu, 300 g burkānu, 200 – 250 ml muskatvīna, 1 citrons, 1 glāze medus, pēc vajadzības: kadiķogas, olīveļļa, sāls, pipari un lauru lapas.

Reklāma
Reklāma

Kā gatavot?

“Izārdīs Latviju pa vīlēm!” Soctīklotāji “izceļ saulītē” vecu premjeres ierakstu soctīklos, kas izsauc viedokļu vētru
7 lietas, kas notiek ar ķermeni, ja rītu sāc ar kafijas tasi tukšā dūšā
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
Lasīt citas ziņas

Gaļu vienā vai vairākos gabalos ierīvē ar sāli un pipariem, liek ar eļļu iesmērētā cepešpannā un ievieto cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā. Pēc apmēram 30 minūtēm izņem, pārlej ar muskatvīnu, iekaisa nedaudz kadiķogu, pievieno pāris lauru lapu un apmēram uz stundu liek atpakaļ cepeškrāsnī, pa laikam apslakot ar radušos mērci.

Kad gaļa ir gatava, pāri palikušo mērci izkāš, pievieno tai citrona sulu, pusi medus un karsē, kamēr tā iegūst viegli sīrupainu konsistenci.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vienlaikus citā traukā eļļā apcep mazos sīpoliņus un salmiņos sagrieztus burkānus, pievieno atlikušo medu, nedaudz ūdens un šķipsnu sāls. Kad dārzeņi kļūst glazēti, pievieno dažas karotes gaļas mērces un uz nelielas uguns pāris minūtes vēl pakarsē.

Gaļu pasniedz ar glazētajiem dārzeņiem un pārlej ar gaļas mērci. Piedevas var papildināt ar vārītiem kartupeļiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.