Cūkas gaļas veltnis ar žāvētu speķīti 0
Nepieciešams
1 kg liesas cūkas gaļas, 200 g žāvēta speķa, 100 g burkānu, ola, sāls, maltie pipari.
Pagatavošana
Apmēram 2–3 cm biezu cūkas gaļas šķēli no vienas puses izdauza, ieberzē ar sāli un pipariem, satin veltnī, ietin pergamentā un uz 3 stundām ieliek ledusskapī.
Žāvētu speķi sagriež strēmelēs.
Atveltnē gaļas šķēli, pārziež ar sakultu olu, liek virsū speķi, satin stingrā veltnī un nosien ar aukliņu. Sautējamā pannā liek burkānu šķēles, virsū – veltni, pārlej ar karstu ūdeni, pieber sāli un cep gatavu, ik pa 10 minūtēm aplaistot.
Gatavu mazliet atdzesē, noliek zem sloga.
Sagatavots pēc tematiskās avīzes “Mājas labumi”