Čorizo un tomātu ievārījums 0
Sastāvdaļas
• 250 g ķirštomātiņu
• 80 g čorizo (var izmantot arī veģetāro)
• 1 mazs sarkanais sīpols
• ¼ sakapāta čili
• augu eļļa
• puscitrona sula
• 30 g tomātu biezeņa
• 20 g Dansukker Tumšā sīrupa
• 50 ml ūdens
• 250 g Dansukker Ievārījuma cukura
Pagatavošana.
Čorizo (spāņu vai portugāļu vītinātā desa) sakapā sīkos gabaliņos un apcep zeltainu. Sarkano sīpolu nomizo un sasmalcina. Čili attīra no sēklām un arī sasmalcina. Abus liek atsevišķā, uzkarsētā pannā un apcep eļļā. Ķirštomātiņus sasmalcina un pievieno dārzeņiem. Pievieno arī citrona sulu, tomātu biezeni, sīrupu un ūdeni. Cep aptuveni 3 minūtes. Pievieno Ievārījuma cukuru, apcepto čorizo un, ik pa laikam apmaisot, turpina cept vēl 5 minūtes. Lej tīrās izkarsētās burkās, cieši aizvāko un novieto uzglabāšanai vēsumā.