Foto: Pexels

Citronus pirms lietošanas der sasaldēt 0

Daudziem cilvēkiem garšo citroni. Daži tos izmanto, lai savam dzērienam piešķirtu spirgtumu, citi – lai izceltu ēdiena garšu, piemēram, salātos vai zivju ēdienos.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
“Viņš ļoti labi apzinās, ka daudzi no viņa grib atbrīvoties.” Eksperts nosauc brīdi, no kura Putina dienas būs skaitītas
Lasīt citas ziņas

Tāpat ļoti iecienīta ir citrona kūku, citrona bezē cepumi un citi deserti ar citrona sulas vai miziņas piedevu. Ja arī jūs esat iecienījuši citronus, un, ja tie regulāri ir jūsu virtuvē, pamēģiniet iesaldēt dzeltenos skābuļus!

Vērtīgie citroni

Citroni ir diezgan skābi, tāpēc tie nav visizplatītākie augļi, ko ēst kā uzkodu. Biežāk to izmanto, kā piedevu vai papildinājumu citam ēdienam. Bet tam vajadzētu mainīties, jo nevienam nav noslēpums, cik tie ir veselīgi!

CITI ŠOBRĪD LASA

Citroni ir lielisks C vitamīna avots, tie palīdz apkarot baktērijas, parazītus, satur vielas, kas palīdzēs novērst vēzi, regulē asinsspiedienu un ir noderīgas pret stresu un depresiju.

Garšo mazāk skābi

Sasaldējot citronu, tas kļūst mazāk skābs un daudz baudāmāks, un to ir daudz vieglāk apēst. Pirms ievietošanas saldētavā noteikti nomazgājiet skābos augļus. Izņemiet mazgātos citronus no saldētavas, kad tie ir pilnībā sasaluši.

Atlaidiniet un lietojiet! Ja vēlaties izmantot citrona miziņu, uzrīvējiet to ēdienam tieši pirms pasniegšanas, kamēr citrons vēl ir sasalis. Saldētā citrona miziņa garšos daudz labāk nekā atkausētā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.