Citronu tiramisu – kārums ar vasarīgu garšu 1
Nedaudz savādāka variācija par tiramisu – vasarīga un ar izteiksmīgu citronu garšu.
Sarežģītība: vienkārši
Personas: 4
Izmaksas: vidējas
Pagatavošanas laiks: 25 min
Pagatavošana
Lēzenā traukā ielej kafiju, lai tā atdziest.
Citā bļodā liec krēmsieru, pievieno abu veidu cukurus un puto vienu minūti, līdz masa ir krēmīga. Tad pievieno olu dzeltenumus un puto, līdz masa ir krēmīga.
Kafijā iemērc “Dāmu pirkstiņus” un izkārto katras glāzes pamatnē. Uzliec krēmu, tad liec vēl vienu kārtu “Dāmu pirkstiņu”, ko pirms tam ātri iemērc kafijā. Pēc tam atkal liec krēmu. Dekorē ar avenēm vai mellenēm. Liec ledusskapī uz apmēram 4 h un pasniedz.
Sastāvdaļas
200 ml stipras kafijas
100 g “Dāmu pirkstiņu”
krēmam:
360 g “Rasa” krēmsiera ar citronu
10 g vaniļas cukura
4 ēd.k. cukura
2 olu dzeltenumi
dekorēšanai:
150 g aveņu vai melleņu