Citronu krēms – neparasti gards deserts 0
Sastāvdaļas – 4 citroni, 6 olu dzeltenumi, glāze pūdercukura, 0,5 glāzes sviesta, 4 tējkarotes kukurūzas cietes, šķipsniņa sāls.
Pagatavošana.
No citroniem norīvē ēdamkaroti miziņas, izspiež 2/3 glāzes sulas.
Katliņā ar biezu apakšu kausē sviestu, pievieno pūdercukuru, cieti, sāli, citronu sulu un rīvēto miziņu, visu samaisa un karsē, līdz sāk vārīties, turpina visu vārīt kādu minūti.
Bļodiņā sakuļ olu dzeltenumus, tajos ielej mazliet citrona masu no katliņa, samaisa un salej katliņā pie pārējā krēma. Samazina uguni, visu maisot vāra, līdz krēms sabiezē.
Krēmu pilda stikla burciņā, pārsedz ar plēvi un liek ledusskapī, uzglabāšanas laiks – viena nedēļa.
Krēmu var izmantot tortēm un pīrāgiem, bet tikpat labi tas ir arī gards kā atsevišķs deserts.
Labu apetīti!