Citronu kēkss – ļoti gards 0
Sastāvdaļas
200 g miltu
250 g biezpiena
150 g cukura
2-3 ēdamkarotes sviesta
3 olas
1 citrons
1,5 tējkarotes sodas
Pagatavošana.
1. Citronu kopā ar tā miziņu sagriež un sablendē.
2. Atdzesētu sviestu sajauc ar cukuru. Pievieno vājpiena biezpienu un rūpīgi samaisa.
4. Pievieno sodu (dzēst etiķī nevajag, jo šajā receptē pietiek ar citrona sulu).
5. Pāris minūtes pagaida, pēc tam iemaisa miltus. Iepilda mīklu ietaukotā veidnē. Labāk izvēlēties ar augstām malām.
6. Cep aptuveni stundu. Gatavību pārbauda, kociņu iedurot kēksā.
7. Gatavu pārkaisa ar pūdercukuru.