Kūciņa “Citroniņš”. Vienkārši pagatavojama 0
Kā gatavot:
1. Sarīvē sviestu un pievieno miltus.
2. Etiķī dzēstu sodu pievieno krējumam un tad samaisa ar miltu un sviesta maisījumu.
3. Mīklu ātri samaisa un sadala divās daļās (2/3 un 1/3).
4. Liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
5. Citronu sasmalcina gaļas mašīnā, pievieno cukuru.
6. Lielāko mīklas pusi izrullē ar mīklas rulli un izklāj cepamajā formā, izveidojot maliņas uz augšu.
7. Pārkaisa ar cieti un uzklāj virsmu. Otru mīklas kārtu tāpat izrullē un pārklāj pīrāgu.
8. Cep 180 grādos 30-40 minūtes.
Ja virsma iznāk pārāk šķidra, pievienojiet cieti. To var likt tieši uz mīklas: tas palīdzēs savienoties šķidrumu un pārvērtīs to želejveidīgā vai ķīseļveidīgā masā. Vislabāk izmantot kukurūzas cieti, tā palīdzēs kūkai palikt mīkstai.
Klājot virsmu, pārliecinieties, ka masā nav citrona sēkliņu.
Avots: econet.ru