Citrona un zemeņu vai aveņu kūka ar veselīgām sastāvdaļām 0
Sastāvdaļas mīklai:
1/4 glāzes palmu vai kokosa cukura, vai cita saldinātāja
2 ēdamkarotes sviesta vai margarīna
3 ēdamkartes ābolu biezeņa
1 glāze miežu (vai sojas) miltu
Pildījumam:
3/4 glāze zemeņu (vai aveņu) biezeņa
1/2 glāze citrona sulas
1 tējkarote vaniļas cukura
1/2 tējkarote cepamā pulvera
1/8 tējkarote sāls
3 ēdamkarotes miltu
3 grami stēvijas
1 tējkarote agaves sīrupa
Kā gatavot?
1. Uzsildiet plīti līdz 200 grādiem.
2. Samaisīt sastāvdaļas mīklai un iepildīt formā, rūpīgi izlīdzinot. Cept 15 minūtes vai tik ilgi, kamēr masa kļūst stingra.
3. Rūpīgi samaisīt pildījuma sastāvdaļas un uzklāt virs ceptās pamatnes. Cept vēl 20 minūtes vai tik ilgi, kamēr virspuse kļūst stingrāka. Ļaut atdzist pirms pasniegšanas. Pēc vēlēšanās virspusi pārkaisa ar cukuru.
Recepte no forumonti.com