Citādas “zemnieku brokastis” no Afganistānas virtuves: ar kartupeļiem, sīpoliem, tomātiem un olu 29
Latviešiem mīļš ēdiens ir tā sauktās zemnieku brokastis, taču citviet pasaulē šādiem ēdieniem ir daudz un dažādas variācijas. Viens no gardākajiem – afgāņu brokastis, kuru sastāvdaļās ir kartupeļi, ola, tomāts, sīpols un dažādi zaļumi. Šo ēdienu pagatavot ir viegli, ātri, tas neizmaksā dārgi un tas ir ļoti garšīgs.
Afgāņu brokastis
Sastāvdaļas (2 porcijām):
2 vidēji kartupeļi
1 vidēja izmēra tomāts
2 olas
1 vidējs sīpols
Sāls, pipari
Zaļumi (lociņi, dilles)
Eļļa – cepšanai
Pagatavošana:
1. Nomizo kartupeļus un sagriež salmiņos. Liek uz pannas cepties.
2. Smalki sagriež sīpolus un tomātus.
3. Kad kartupeļi nedaudz apcepušies, pannā pievieno sīpolus. Cep uz vidējas uguns un maisa.
4. Pannā pievieno tomātus, mazliet samazina karstumu un maisot turpina cept.
5. Kad kartupeļi mīksti, uzsit olas. Tās var atstāt kā “vēršacis”, bet var arī sajaukt kopā ar kartupeļiem, sīpoliem un tomātiem.
6. Sagriež lociņus, dilles. Pārkaisa ēdienu.
Labu apetīti!