Citādas zemenes: 3 neparastas receptes garšu dažādošanai 0
Ir viedoklis, ka sezonā jāapēd vismaz pieci kilogrami ogu. Bet, kad tās gana baudītas, var pievērsties zemeņu kulinārijai: salātos, desertos, ievārījumos un dzērienos.
Zemenes vislabāk garšo ar putukrējumu, taču var pamēģināt arī citus garšu savienojumus. Ogas var izmantot kā marinādes sastāvdaļu. Sīki sagriež ogas, sajauc ar rozmarīnu un iemarinē tajās sieru. Garšu dažādošanai var izmēģināt –
• zemenes + baziliks
• zemenes + zilais siers
• zemenes + biezpiens
• zemenes + saldējums + ķirbju eļļa
• zemenes + lasis + balzametiķis
• zemenes + melnie pipari
Lūk, trīs dažādas receptes ar zemenēm!
Īpašais zemeņu ievārījums ar konjaku
Zemeņu novārījums ar niedru cukuru