Citāda sēņu mērce: pasta ar sēnēm sojas mērcē un Fetas sieru. Gardi un sātīgi! 0
Sēņu laiks! Mežos šobrīd aug patiešām daudz sēņu – kā tās izlietot, ja klasiskā sēņu mērce apnikusi, marinēt un sālīt arī vairs negribas?
Lūk, gards pamatēdiens ar pastu, sēnēm un Fetas sieru!
Sastāvdaļas:
- 300 grami pastas (ieteicams izmantot “rupjāku” pastu, piemēram, bantītes)
- 1 vidēja izmēra sīpols
- 600 grami sēnes (vismaz 300 gramiem vajadzētu būt meža sēnēm. Pārējie 300 grami var būt veikalā pirkti šampinjoni)
- 2 daiviņas ķiploka
- Neliela buntīte lociņu (apmēram 30 grami)
- Sojas mērce – 3-4 ēdamkarotes
- 80 – 100 grami Fetas siera
Pagatavošana:
Sagriež sīpolu un sēnes (ne pārāk mazos gabaliņos). Visu liek uz pannas cepties augu eļļā. Apmaisot cep līdz viss kļūst zeltaini brūns.
Bļodiņā ielej sojas mērci – tajā iemaisa smalki sagrieztu vai saspiestu ķiploku, lociņus un lej klāt iepriekš apceptajām sēnēm un sīpoliem uz pannas. Cep mazliet – apmēram minūti.
Paralēli uzvāra pašu izvēlēto pastu, notecina šķidrumu, liek atpakaļ katlā un sajauc ar pannā pagatavoto mērci.
Liek pastu un mērci dziļajos pusdienu šķīvjos un pievieno kubiņos sagrieztu Fetas sieru.
Labu apetīti!