Burkānu maize: recepte 0
Uz smalkas rīves sarīvē burkānus (var izmantot izspaidas, kas paliek pēc sulas izspiešanas) – tā būs maizes galvenā daļa. Tad iemaisa pārējo: sīki sagriež pusi no selerijas kāta, pārīti tomātu un žāvētas dateles (labāk mazās, kas ir cietas). Sakapā pētersīļa lapiņas. Ierīvē kriksi ingvera. Saulespuķu sēklas sablendē (daļu var pievienot veselas). Var pielikt mazliet rozīņu. Ielej karoti olīveļļas un svaigi spiestu apelsīnu sulu. Visu kārtīgi sajauc, samīca, lai mīkla kļūst viendabīga un lipīga. Citāts: Svarīgi maizīti gana labi izžāvēt, lai nesāk pelēt. Uzglabā slēgtā traukā, lai netiek klāt mitrums.