Ķirbju maize: recepte 0
Apmēram kilogramu ķirbja nomizo un sagriež gabalos, sablendē.
Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti, kurus nevajadzētu bieži ēst. Tie ļoti var kaitēt zarnām
RAKSTA REDAKTORS
“Ārsts atnāk ar kafiju, bez steigas…” Paciente dusmīga, kāpēc “Veselības centrs 4” atļaujas necienīt cilvēku laiku
Kokteilis
Ir vērts “nošpikot”! 10 lietas, ko bērni zina, bet pieaugušie ir aizmirsuši
Pievieno šalotes sīpolu un 2 ķiploka daiviņas, 100–150 g Indijas riekstu un ēdamkaroti sinepju sēklu, visu blendē viendabīgā masā. Beigās pieber 4–5 ēdamkarotes maltu linsēklu (samaļ kafijas dzirnaviņās, var blendēt) un sāli, kārtīgi izmaisa.
Masu izklāj uz speciālā dehidratora režģīša, ko pārklāj ar cepampapīru. Izlīdzina ne pārāk biezā, apmēram pirksta biezuma kārtā. Pārdala nelielākos gabalos, lai ērtāk žāvēt. Liek dehidratorā uz 12 stundām. Pēc aptuveni četrām stundām apgriež ar mitro pusi uz augšu, turpina žāvēt. Ķirbju maizi var gatavot arī ar saulespuķu sēklām, pievienojot kariju.