Foto: New Africa/SHUTTERSTOCK

Kā pareizi uzglabāt pārtikas pārpalikumus? 0

Lai novērstu pārtikas bojāšanos, karstus ēdienus ievietojiet ledusskapī divu stundu laikā pēc pagatavošanas vai izņemšanas no sildīšanas ierīces (piemēram, cepeškrāsns). Aukstus viegli bojājošos produktus (piemēram, gaļu, zivis, piena produktus) ievietojiet ledusskapī divu stundu laikā. Karstā laikā – ja temperatūra ir virs 32 °C,  ievietojiet ēdienu ledusskapī vienas stundas laikā.

Lai pārtika ātrāk atdzistu, sadali lielus ēdiena daudzumus mazākos, seklos traukos.

Tas ir īpaši svarīgi, uzglabājot zupas un  gaļas cepeti, kas lēni atdziest. Piemēram, liels cepeša gabals saglabāt siltumu pat pēc divām stundām, veicinot baktēriju augšanu, kamēr mazākas porcijas būs pietiekami atdzisušas.

Nepārblīvējiet ledusskapi, jo tas samazina gaisa cirkulāciju, kas nepieciešama pareizai dzesēšanai.

Vienmēr uzglabājiet pārpalikumus cieši noslēgtos traukos, izmantojot vāciņus, pārtikas plēvi vai vakuuma iepakojumus. Tas ne tikai aizsargā pārtiku no baktērijām, bet arī palīdz saglabāt mitrumu un novērš citu pārtikas produktu aromātu uzsūkšanos.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.