Cik ilgi ir derīgi ēdieni, kas pagatavoti svētku galdam? Atbild dietoloģe Neimane 12

Kādam kanāla TV24 raidījuma “Uz līnijas” skatītājam bija šāds jautājums: cik ilgi ir derīgi ēdieni, kas pagatavoti svētku galdam? Stāsta Lolita Neimane, dietoloģe, RSU docētāja.

Reklāma
Reklāma
Putina trīs prasības mieram paredz Ukrainas bojāeju. Vai tiešām Tramps ir tik traks, ka to apsver?
Kokteilis
Vangas pavasara prognozes: Šīm zodiaka zīmēm būs visvairāk veiksmes dzīvē, karjerā un attiecībās
RAKSTA REDAKTORS
Policijas izsekošana, cilvēku kauli šķūnī un 80 000 eiro zaudējumi: Jāņa vaļasprieks atklāj dziļu robu Latvijas likumdošanā
Lasīt citas ziņas

Viņa norādīja, ka katrai produktu grupai ir savi derīguma termiņi. Skaidrs, ka rosols, kurā ir zaļie zirnīši, nav produkts, kas var tikt ēsts nedēļu.

Tāpat jāuzmanās arī, piemēram, ar pastētēm, piebilda Neimane.

CITI ŠOBRĪD LASA

Viņa arī atzīmēja, ka ja viņai ir kaut kas tāds, kas viņai ļoti garšo, bet pēc svētkiem ir palicis pāri, viņa to ieliek kastītē ar vāciņu un sasldējot.

Tiesa, ar rosolu viņa tā gan nedarot. Taču, piemēram, ar cepeša gabalu gan viņa tā varētu izdarīt.

Neimane aicināja skatītājus izurēties pret produktiem saudzīgi, skaidrojot ar to, ka diezgan daudz produktu kopumā nonāk atkritumos.

Bet ja produkts jau ir sabojājies, tad Neimane iesaka neriskēt ar savu veselību un tādu aicināja neēst.

Dietoloģe norādīja, ka viens no produktiem, kas var stāvēt gana ilgi, ir piparkūkas. Bet uz derīguma termiņu visjūtīgākā grupa esot salāti, kuriem pievienota majonēze un arī krējums.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.