Cik ilgi ir derīgi ēdieni, kas pagatavoti svētku galdam? Atbild dietoloģe Neimane 12
Kādam kanāla TV24 raidījuma “Uz līnijas” skatītājam bija šāds jautājums: cik ilgi ir derīgi ēdieni, kas pagatavoti svētku galdam? Stāsta Lolita Neimane, dietoloģe, RSU docētāja.
Viņa norādīja, ka katrai produktu grupai ir savi derīguma termiņi. Skaidrs, ka rosols, kurā ir zaļie zirnīši, nav produkts, kas var tikt ēsts nedēļu.
Tāpat jāuzmanās arī, piemēram, ar pastētēm, piebilda Neimane.
Viņa arī atzīmēja, ka ja viņai ir kaut kas tāds, kas viņai ļoti garšo, bet pēc svētkiem ir palicis pāri, viņa to ieliek kastītē ar vāciņu un sasldējot.
Tiesa, ar rosolu viņa tā gan nedarot. Taču, piemēram, ar cepeša gabalu gan viņa tā varētu izdarīt.
Neimane aicināja skatītājus izurēties pret produktiem saudzīgi, skaidrojot ar to, ka diezgan daudz produktu kopumā nonāk atkritumos.
Bet ja produkts jau ir sabojājies, tad Neimane iesaka neriskēt ar savu veselību un tādu aicināja neēst.
Dietoloģe norādīja, ka viens no produktiem, kas var stāvēt gana ilgi, ir piparkūkas. Bet uz derīguma termiņu visjūtīgākā grupa esot salāti, kuriem pievienota majonēze un arī krējums.