Foto – Shutterstock

Cik gramu glāzē, ēdamkarotē, tējkarotē. Saimniecītes špiks virtuvē 3

Ne katrai saimniecei ir virtuves svari un ne vienmēr tik daudz laika, lai katru sīkumu nosvērtu.

Reklāma
Reklāma
7 iemesli, kāpēc jūs nespējat zaudēt svaru pat, ja pārtiekat tikai no vienas salāta lapas
RAKSTA REDAKTORS
“Ārsts atnāk ar kafiju, bez steigas…” Paciente dusmīga, kāpēc “Veselības centrs 4” atļaujas necienīt cilvēku laiku
7 pārtikas produkti, kurus nevajadzētu bieži ēst. Tie ļoti var kaitēt zarnām
Lasīt citas ziņas

Glāze. Tradicionāli ar glāzi saprot 250 ml šķidruma, bet patlaban daudzu glāžu standarts ir 200 ml. Mēra galvenokārt šķidrumu (ūdeni, pienu, kefīru, sulas), arī beramus produktus, piemēram, cukuru vai miltus. Der ievērot, ka 250 ml glāzē ietilpst aptuveni 150–160 g miltu, 200 g cukura.

Ēdamkarote. Visbiežāk izmantotā karošu mērvienība. Tajās mēra cukuru, miltus, skābo krējumu, etiķi, eļļu, saldo krējumu un citus produktus. Ēdamkarotē ietilpst vidēji 20–30 g produkta, piemēram, 25 g cukura un miltu, 30 g sāls, 20 g kanēļa, aptuveni 25 g skābā krējuma un 15 ml šķidruma. Deserta karotē ietilpst vidēji 16–20 g.

CITI ŠOBRĪD LASA

Tējkarote. Šādu mērvienību parasti izmanto, lai precīzi noteiktu nelielu daudzumu. Tējkarotēs mēra garšvielas (sāli, cukuru, kanēli), piedevas (sodu, cepamo pulveri, kartupeļu cieti), šķidrumus (etiķi un eļļu) un citas ēdiena sastāvdaļas (medu, sinepes, mārrutkus). Tējkarotē ietilpst aptuveni 8–10 g miltu, cukura, vaniļas cukura un 5 ml šķidruma.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.