Cik daudz želatīna vajadzīgs, lai marinētu tomātus? Atbild šefpavāre 8

TV24 ēterā atgriezies raidījums “Šefpavārs. Uz līnijas”, ko vada zinošā un allaž pozitīvā šefpavāre Ina Poliščenko. Šoreiz kāda raidījuma skatītāja vēlējās uzzināt, cik daudz želatīna ir vajadzīgs uz puslitru ūdens, marinējot tomātus.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šīs četras zodiaka zīmes drīz satiks savu karmisko cilvēku: viņu dzīve krasi mainīsies
Veselam
Jauni cilvēki riskē nepamanīt zarnu vēža simptomus – ārste brīdina par 5 svarīgākajām pazīmēm
“Tas ir Ivans Vladimirovičs Putins.” Pirmo reizi publiskoti Putina slepenā dēla foto, kuru pirms 10 gadiem viņam dāvāja Kabajeva 22
Lasīt citas ziņas

“Skolā mums mācīja tā: 14 grami želatīna uz vienu litru šķidruma. Šajā gadījumā uz puslitru es noteikti ņemtu nevis 7 gramus, bet piecus, jo arī paši tomāti izdalīs želeju, tāpēc vienmēr liekam mazāk,” atbild Ina.

Ja mājas virtuvē nav svaru, šefpavāre iesaka izmantot želatīnu plāksnītēs: “Īsās plāksnes ir 1 grams, bet, ja ir garās plāksnes, tad viena plāksne ir 2 grami. Līdz ar to nepieciešamo daudzumu var aprēķināt bez svaru palīdzības.”

CITI ŠOBRĪD LASA

Arī pati šefpavāre dod priekšroku želatīna plāksnītēm, jo tā ir daudz ērtāk un praktiskāk.

Raidījums tapis sadarbībā ar veikalu tīklu LaTS un uzņēmumiem Fissman Latvija un Gemoss!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.