Cik daudz želatīna vajadzīgs, lai marinētu tomātus? Atbild šefpavāre 8
TV24 ēterā atgriezies raidījums “Šefpavārs. Uz līnijas”, ko vada zinošā un allaž pozitīvā šefpavāre Ina Poliščenko. Šoreiz kāda raidījuma skatītāja vēlējās uzzināt, cik daudz želatīna ir vajadzīgs uz puslitru ūdens, marinējot tomātus.
“Skolā mums mācīja tā: 14 grami želatīna uz vienu litru šķidruma. Šajā gadījumā uz puslitru es noteikti ņemtu nevis 7 gramus, bet piecus, jo arī paši tomāti izdalīs želeju, tāpēc vienmēr liekam mazāk,” atbild Ina.
Ja mājas virtuvē nav svaru, šefpavāre iesaka izmantot želatīnu plāksnītēs: “Īsās plāksnes ir 1 grams, bet, ja ir garās plāksnes, tad viena plāksne ir 2 grami. Līdz ar to nepieciešamo daudzumu var aprēķināt bez svaru palīdzības.”
Arī pati šefpavāre dod priekšroku želatīna plāksnītēm, jo tā ir daudz ērtāk un praktiskāk.
Raidījums tapis sadarbībā ar veikalu tīklu LaTS un uzņēmumiem Fissman Latvija un Gemoss!