Cik daudz var ēst pētersīļus? Atbild šefpavāre 10
TV24 raidījumā “Šefpavārs. Uz līnijas” kāds skatītājs uzdeva jautājumu šefpavārei Inai Poliščenko jautājumu – cik daudz var ēst pētersīļus?
“Protams, visam ir jāievēro mērenība! Nav limits, vienkārši jums organisms pats pateiks, kad ir par daudz. Man, piemēram, ļoti negaršo kindza, jo bija laiks, kad es viņu liku visos ēdienos, un tagad man nepatīk ne smarža, ne garša! Jūs varat ēst daudz, bet būs moments, kad jūs būsiet pārēdušies, un jums kādu laiku negribēsies,” tā uz jautājumu atbildēja šefpavāre Poliščenko.
Viņa piebilda, ka pētersīļus var likt klāt pie visām maltītēm. “Nu, neēst gluži kā salātus, bet izdomāt veidu, kur tad viņus integrēt,” ieteica Poliščenko.
Pētersīļi (Petroselinum) ir čemurziežu dzimtas (Apiaceae) ģints, teikts interneta enciklopēdijā “Vikipēdija“. Pētersīļu ģintī ietilpst divas sugas: cirtainais pētersīlis (Petroselinum crispum) un Petroselinum neapolitanum, no kuriem izplatītāka ir pirmā suga. Pētersīļi ir divgadīgi augi. Sakne veidojas līdzīgi burkāniem, bet lapas ir divkārt un trīskārt plūksnainas. Ziedi un sēklas izaug un nobriest tikai otrajā augšanas gadā.
Pētersīļi tiek izmantoti kā garšaugi un piedevas ēdienam.
Raidījums tapis sadarbībā ar veikalu tīklu LaTS un uzņēmumiem Fissman Latvija un Gemoss!