“Cik daudz cukura drīkst pievienot kafijai, lai nebūtu augsts cukura līmenis?” Skaidro endokrinoloģe Lauma Jaunozola 20
TV24 raidījumā “Ārsts atbild” kāds skatītājs vaicā: “Cik cukura drīkst likt kafijai, lai nebūtu augsts cukura līmenis?”
Skrides Sirds klīnikas endokrinoloģe Lauma Jaunozola norāda, ka cilvēkiem vajag iemācīties dzert kafiju bez cukura.
“Vispār cukuru vajag maksimāli ierobežot ikdienas lietošanā, jo principā tā mūsu problēma ikdienā ir tā, ka mēs lietojam par daudz cukurus jeb ogļhidrātus,” tā Jaunozola.
Viņa atzīmē, ka gan saldumos, gan konditorejas izstrādājumos, gan miltos, gan saldos augļos un sulās ir sastopams liels daudzums cukura.
Jaunozola norāda, ka pārmērīga cukura lietošana var novest cilvēku pie liekā svara, uzsverot, ka pie cukura lietošanas cilvēks pierod tieši tāpat kā pie dažādām atkarību izraisošām darbībām, piemēram, smēķēšanas.
“Es iesaku centies kafiju baudīt bez cukura un sagaršot kafijas patīkamo garšu. Un varbūt cukura vietā uzkost kvalitatīvu melno šokolādi, kur ir mazāk ogļhidrātu,” aicina endokrinoloģe.