Antras Augustinovičas foto

Cidoniju sēkliņu krelles – pacietīgs darbiņš 0

Par ziemeļu citronu sauktais glītais un smaržīgais, ar C vitamīnu bagātais auglis izmantojams gan garda sīrupa pagatavošanai, gan veselības uzlabošanai, bet tā daudzās sēkliņas – savēršanai krellēs. Krellīšu vēršana nav grūts darbs, taču prasa lielu pacietību.

Reklāma
Reklāma

Materiāli:

Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

• Apmēram 1 kg cidoniju
• Izturīgs poliestera diegs
• Adata

CITI ŠOBRĪD LASA

1. Adatā iever apmēram 1,2 m garu diegu un uz tā ver sēkliņas. Lai darbs izskatītos interesantāk, kādu sēkliņu uzver citā virzienā, piemēram, desmit sēkliņas plakaniski, vienu sēkliņu – gareniski.

2. Sēkliņas uz diega saver apmēram 1 metra garumā, tad pavediena galus sasien, nostiprina ar vairākiem mezgliem.

3. Līdzīgi saver un sasien vairākas virtenes, piemēram, sešas vai septiņas. Kreļļu virtenes saliek kopā, divās vietās pārsien un nostiprina ar apmēram 50 cm garu pieskaņotu aukliņu, kuru veido desmit poliestera diega pavedieni brūnā un violetā krāsā. Nostiprina ar mezglu. Aukliņu glīti savirpina.

4. Sastiprinājuma vietu un mezglu noslēpj ar vairākām mazām sēkliņu virtenēm, apsienot tās ap aukliņu. Uz diega uzver 14 sēkliņas, diega galus sasien ap aukliņu.

5. Katrā nākamajā virtenē ver par vienu sēkliņu mazāk. Tā sagatavo 8 virtenes, nostiprina ar vienu vai vairākiem auklas mezgliem.

6. Krelles gatavas! Sasienamās aukliņas ļauj brīvi regulēt kreļļu garumu.

Speciālista knifiņi

Kreļļu vēršanai var izmantot arī ābolu sēkliņas, taču tās ātri sažūst, zaudē spīdumu un apjomu. Labāk tomēr izvēlēties cidoniju sēkliņas – tās nezaudē krāsu un spīdumu un ir ļoti dekoratīvas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.