Foto – Valdis Semjonovs
Foto – Valdis Semjonovs
Cidoniju audzētājs Uldis Rudzītis

Marmelāde 0

“Jaun-Ieviņu” saimnieki no cidoniju sulas gatavo arī brīnumgardas marmelādes. Šim nolūkam izmanto speciālu pektīncukuru, jo masa ātrāk saželē. Sulas un cukura proporcija – 1 : 1. Šķidrumu, nepārtraukti maisot, silda uz lēnas uguns aptuveni 15–20 minūtes, tad biezo masu lej uz pannas, kas pārklāta ar cepampapīru. Pēc pāris stundām želeju sagriež nelielos gabaliņos, apgriež otrādi, lai konfektes apžūst arī no otras puses. Gatavos našķus pēc kāda laika pārkaisa ar pūdercukuru un kārto saldumu traukā.

Reklāma
Reklāma
TV24
“Laikam par to nevaru stāstīt, bet…” Rajevs atklāj iepriekš nedzirdētu informāciju par Rinkēviča un Trampa telefonsarunu
“Baidens nolēmis skaisti aiziet no dzīves, paņemot sev līdzi ievērojamu daļu cilvēces.” Medvedevs biedē ar Trešo pasaules karu
7 brīnumēdieni! Pārtikas produkti, kuru regulāra iekļaušana ēdienkartē kavē ādas novecošanos
Lasīt citas ziņas

Marmelādes nav pārlieku saldas un lipīgas, bet ir maigi saldskābas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.