Foto – Valdis Semjonovs
Foto – Valdis Semjonovs
Cidoniju audzētājs Uldis Rudzītis

Uzglabāšana un pārstrāde 0

Cidoniju augļi vēsā telpā, 0…+1 °C temperatūrā, vismaz trīs četrus mēnešus labi uzglabājas arī bez konservēšanas. Laika gaitā to skābā garša mazinās un augļi kļūst aizvien aromātiskāki. Ja ir bagāta raža, ilgstošai glabāšanai vēlams iegādāties speciāli šim nolūkam domātas kameras. “Jaun-Ieviņu” saimnieki ļaudīm, kuriem tādu nav, iesaka cidonijas pāris mēnešu laikā pārstrādāt, pretējā gadījumā ievērojami samazinās augļu uzturvērtība. Saimniecībā novāktos augļus līdz pārstrādei uzglabā šķūnī, aukstākajās naktīs kastes piesedzot ar plēvi.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
“Baidens nolēmis skaisti aiziet no dzīves, paņemot sev līdzi ievērojamu daļu cilvēces.” Medvedevs biedē ar Trešo pasaules karu
TV24
“Laikam par to nevaru stāstīt, bet…” Rajevs atklāj iepriekš nedzirdētu informāciju par Rinkēviča un Trampa telefonsarunu
Lasīt citas ziņas

Visvairāk vērtīgo vitamīnu saglabājas, cidonijas sagriežot daiviņās un iecukurojot (attiecībā 1 : 1). Burciņas, kas sagatavotas bez pasterizēšanas un novietotas pagrabā vai ledusskapī, uzglabāsies vairākus gadus. Jūtot, ka drīz būs klāt kāds no vīrusiem, Uldis gatavo pats savu Coldrex – uzvāra kādu no iemīļotajām zāļu tējām, atdzesē līdz +60 °C (augstākā temperatūrā strauji noārdās augļos esošie vitamīni), pievieno sacukurotas cidoniju šķēlītes, upeņu sulu, un veselīgs dzēriens gatavs.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.