Uzglabāšana un pārstrāde 0
Cidoniju augļi vēsā telpā, 0…+1 °C temperatūrā, vismaz trīs četrus mēnešus labi uzglabājas arī bez konservēšanas. Laika gaitā to skābā garša mazinās un augļi kļūst aizvien aromātiskāki. Ja ir bagāta raža, ilgstošai glabāšanai vēlams iegādāties speciāli šim nolūkam domātas kameras. “Jaun-Ieviņu” saimnieki ļaudīm, kuriem tādu nav, iesaka cidonijas pāris mēnešu laikā pārstrādāt, pretējā gadījumā ievērojami samazinās augļu uzturvērtība. Saimniecībā novāktos augļus līdz pārstrādei uzglabā šķūnī, aukstākajās naktīs kastes piesedzot ar plēvi.
Visvairāk vērtīgo vitamīnu saglabājas, cidonijas sagriežot daiviņās un iecukurojot (attiecībā 1 : 1). Burciņas, kas sagatavotas bez pasterizēšanas un novietotas pagrabā vai ledusskapī, uzglabāsies vairākus gadus. Jūtot, ka drīz būs klāt kāds no vīrusiem, Uldis gatavo pats savu Coldrex – uzvāra kādu no iemīļotajām zāļu tējām, atdzesē līdz +60 °C (augstākā temperatūrā strauji noārdās augļos esošie vitamīni), pievieno sacukurotas cidoniju šķēlītes, upeņu sulu, un veselīgs dzēriens gatavs.