Foto – Anda Krauze

Čia sēklas ar kokosriekstu pienu. Tikai 10 minūtes, un garda putra gatava! 0

Sastāvdaļas (2 personām)

• 100 g čia sēklu (var nopirkt lielveikalos)

Reklāma
Reklāma

• 200 ml kokosriekstu piena

• 30 ml ūdens

• Svaigas ogas

• Griķu medus

• Šķipsniņa sāls

Pagatavošana.

Pasaules gals ir tuvāk, nekā domājām: Vatikāna slepenajos arhīvos atrasta sena grāmata, kurā minēts gads, kad pienāks pastarā diena
Kanādā “uzsprādzis jauns vilnis” ar ideju, ka Kanādai jāiestājas Eiropas Savienībā 25
Sarunas Saūda Arābijā: atklāts, ko Ukraina piedāvās ASV, lai tās atjaunotu militāro palīdzību un atsāktu izlūkošanas datu apmaiņu
Lasīt citas ziņas

Katlā ielej kokosriekstu pienu un mazliet ūdens (to dara, lai kokosriekstu šķidrums nepiedegtu), uzkarsē, tad ieber čia sēklas un šķipsniņu sāls. Nepārtraukti maisot, ļauj sēklām uz lēnas uguns piebriest. Pēc trim četrām minūtēm ēdiens ir gatavs. Liek traukā, pārlej ar medu, pievieno svaigas ogas pēc izvēles. Ja gribas, var uzbārstīt kokosriekstu skaidiņas. Šis ēdiens ir garšīgs gan silts, gan auksts.

Čia sēklas var nevārīt, bet iepriekšējā vakarā apliet ar kokosriekstu, mandeļu vai sojas pienu. Govs piens šajā gadījumā nav īsti piemērots.

CITI ŠOBRĪD LASA

! Čia jeb Spānijas salvijas sēklām raksturīga viegla riekstu garša. Tās satur augstvērtīgas olbaltumvielas, aminoskābes, omega taukskābes, vitamīnus, šķiedrvielas un antioksidantus. Viegli uzsūcas organismā un sniedz sāta sajūtu, ir lielisks enerģijas avots. Ne velti senie acteki šīs sēklas devuši karavīriem un medniekiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.