„Cherry Rob Roy” – lielisks viskija kokteilis ziemīgam vakaram 0
Izrādās, no ugunīgā viskija var pagatavot arī ļoti garšīgus kokteiļus. Kuri kokteiļi būs vispiemērotākie piedzīvojumiem pirms Ziemassvētkiem? Stāsta kokteiļu eksperts Edgars Grišulis.
Ziemas vakariem ieteicams izvēlēties sabalansētus viskija kokteiļus, kuri izcels labi izturētā dzēriena notis ar dabīgām garšas niansēm un ļaus piedzīvot nebijušas garšas virsotnes.
„Skotu viskijs ir vērtība, kas runā pati par sevi, jo ir precīzi zināms, ka tas ir vismaz trīs gadus ozolkoka mucās izturēts dzēriens. Taču, piemēram, „Chivas” tiek izturēts daudz ilgāk – vismaz divpadsmit gadus,” skaidro kokteiļu eksperts.
Kokteili varēs nobaudīt 28. novembrī restorāna ‘’Aqua Luna’’ 18 mēnešu dzimšanas dienā un pasākumu sērijas ‘’Chivas Stage’’ atklāšanas pasākumā.
„Cherry Rob Roy” – klasika jaunās skaņās
Kurš gan nezina, ka klasiskais „Rob Roy” ir ļoti piemērots, lai sasildītos aukstajā ziemas laikā? Ja skotu viskijs vēl nav jūsu iecienītākais dzēriens, tad, iespējams, jūsu domas mainīs kokteilis, kurā „scotch” intensīvo garšu papildina ķiršu skābenums un piesātināts portvīns. Pamēģināsim? 12 gadus vecu „Chivas Regal”, sauso vermutu, piemēram, „Martini Gran Lusso”, mazliet sarkanā portvīna (ruby port), divas tējkarotes skābeno ķiršu ievārījuma kopā ar ledu sajauc šeikerā, lej platās glāzēs un rotā ar ķiršiem.