Foto – Dainis Bušmanis

Cēzara salāti ar “veģetāro bekonu”
 0

SASTĀVDAĻAS 130 g romiešu salātu, 40 g ķiršu tomātiņu, 50 g Parmezāna vai cita cietā siera, 3 gab. pilngraudu grauzdiņi. “Veģetārajam bekonam” (50 g): 30 g auzu pārslu, 15 g ūdens, pēc garšas sāls un melnie maltie pipari, 4 g sinepju. Cēzara mērcei: 30 g skābā krējuma, melnais sāls, pipari, sinepes.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
11 bēru tradīcijas un noteikumi, kas jāievēro, lai godam pavadītu aizgājēju
Putins jau sācis plaša mēroga karu pret Eiropu, taču Rietumi baidās to atzīt
Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
Lasīt citas ziņas

KĀ GATAVOT. “Veģetārā bekona” masu gatavo šādi: traukā ieber auzu pārslas, pievieno sāli, piparus un sinepes. Samaisa, aplej ar vārošu ūdeni un atstāj atdzist. Šo masu izrullē plānās sloksnītēs, sagriež vēlamajā izmērā un apcep uz pannas karstā eļļā. Romiešu lapas iesmērē ar Cēzara mērci, ko gatavo, skābajam krējumam pievienojot sāli, piparus un sinepes. Salātu lapas kārto uz šķīvja, pārkaisa ar rīvētu cieto sieru, pievieno ķiršu tomātiņus. Gar malām novieto pilngraudu maizes grauzdiņus, pārklāj ar “veģetāro bekonu”.

Recepte no restorāna “Graudiņš”. Gatavoja pavārs Jevgēnijs Rimaša

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.