Foto – Dainis Bušmanis

Cēzara salāti ar “veģetāro bekonu”
 0

SASTĀVDAĻAS 130 g romiešu salātu, 40 g ķiršu tomātiņu, 50 g Parmezāna vai cita cietā siera, 3 gab. pilngraudu grauzdiņi. “Veģetārajam bekonam” (50 g): 30 g auzu pārslu, 15 g ūdens, pēc garšas sāls un melnie maltie pipari, 4 g sinepju. Cēzara mērcei: 30 g skābā krējuma, melnais sāls, pipari, sinepes.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

KĀ GATAVOT. “Veģetārā bekona” masu gatavo šādi: traukā ieber auzu pārslas, pievieno sāli, piparus un sinepes. Samaisa, aplej ar vārošu ūdeni un atstāj atdzist. Šo masu izrullē plānās sloksnītēs, sagriež vēlamajā izmērā un apcep uz pannas karstā eļļā. Romiešu lapas iesmērē ar Cēzara mērci, ko gatavo, skābajam krējumam pievienojot sāli, piparus un sinepes. Salātu lapas kārto uz šķīvja, pārkaisa ar rīvētu cieto sieru, pievieno ķiršu tomātiņus. Gar malām novieto pilngraudu maizes grauzdiņus, pārklāj ar “veģetāro bekonu”.

Recepte no restorāna “Graudiņš”. Gatavoja pavārs Jevgēnijs Rimaša

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.