Cēzara salāti ar apceptu tītara gaļu 0
Gaļa
200 g tītara filejas sagriež pret šķiedru plānās strēmelītēs, apviļā kartupeļu cietē, kas dos kraukšķīgu garoziņu, nedaudz apmērcē gaišajā sojas mērcē. Uz karstas pannas tītara taukos vai sviestā ar eļļu apcep pa 1,5 min no abām pusēm, noņem no pannas, lai atdziest.
Mērce
Tītara olas (vai 2 vistu olas) dzeltenumu, 100 ml olīveļļas, 1 tējkaroti Krievu sinepju, 2/3 citrona sulas lēnām samaisa. Lai nav tik koncentrēta un sātīga, pielej nedaudz ūdens.
Salāti
Traukā pamīšus kārto ledus salātus un spinātus ar tītara gaļu un ķiršu tomātiņiem, pa virsu uzkaisa baltmaizes grauzdiņus ar ķiploku garšu un rīvētu cieto sieru, kā arī pārlej mērci.