“Cesvaines piens” siera uzglabāšanas telpās investē 470 000 eiro 0
AS “Cesvaines piens” siera specializēto uzglabāšanas telpu ierīkošanā un modernizēšanā ieguldījis 469 550 eiro. Šī investīcija ļaus uzņēmumam maksimāli koncentrēt ražošanu, liecina kompānijas paziņojums.
Piena pārstrādes uzņēmumā norāda arī, ka pēc ražošanas cehu paplašināšanas un modernizācijas “Cesvaines piens” uzsācis divu jaunu sieru ražošanu. Kopš jūlija uzņēmums ražo sieru ar saulē kaltētiem tomātiem un ķiplokiem, un sieru ar sēkliņām.
“Ražošanas apjomu palielinājums ar diviem jauniem sieriem, proti, ar kaltētiem tomātiem un ar sēkliņām ir tā sauktie “nišas” produkti. Pēc veiksmīgā “Alpu siera” un rokām vaskotā siera ražošanas uzsākšanas turpinām īstenot “nišas” produktu izstrādes un ražošanas ieviešanas stratēģiju,” uzsver “Cesvaines piena” valdes priekšsēdētāja Dzintra Simsone.
Cesvaines pienotava dibināta 1921.gadā, sākotnēji ražojot sviestu un sieru “Bakšteins”. 1997.gadā izveidota AS “Cesvaines piens”. 2009. gadā realizēts iekārtu un cehu modernizācijas projekts, kurā kopā ar Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai atbalstu ieguldīti gandrīz 800 000 latu.