Cēsīs rīkos reģionālo konkursu produktiem, kuru sastāvā ir siers 0
Biedrība “Siera klubs” sadarbībā ar Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomi, Cēsu pašvaldības aģentūru “Cēsu Kultūras un tūrisma centrs’ un piena pārstrādes uzņēmumiem 21.jūlijā Cēsīs rīkos Vidzemes reģionālo konkursu “Siera garduma vēstījums nākamai paaudzei”, kurā spēkiem mērosies produkti ar sieru sastāvā, informēja “Siera klubā”.
Konkursa galvenais noteikums ir tas, ka ikviena produkta sastāvā jābūt sieram. Konkursam pieteikušies 15 dalībnieki, tostarp no Smiltenes, Valmieras, Rīgas, Straupes, Siguldas, Madonas, Jaungulbenes, kuri katrs atvedīs pa četriem kilogramiem smagus produktus – tortes, plātsmaizes, kūkas, ruletes, kliņģerus – kopā 60 kilogramus. Šo produktu kvalitāti vērtēs žūrija, ņemot vērā ražotāju prezentācijas, receptūru precizitāti un citus kritērijus.
Pēcāk ikviens pasākuma apmeklētājs varēs nobaudīt mielastu ar sieru. Biedrībā “Siera klubs” informēja, ka šādā veidā, popularizējot sieru, palielinās siera izmantošana. Siera patēriņš uz vienu iedzīvotāju gadā patlaban sasniedz 19,3 kilogramus.