Foto – Shutterstock

Cepumu sviests no pārpalikušiem cepumiņiem 0

Pēc svētkiem nereti paliek pāri daudz cepumu. No tiem var pagatavot gardu sviestu, ko izmanto pildījumiem, trifelēm, smērē uz apgrauzdētas maizes.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
11 bēru tradīcijas un noteikumi, kas jāievēro, lai godam pavadītu aizgājēju
Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
Putins jau sācis plaša mēroga karu pret Eiropu, taču Rietumi baidās to atzīt
Lasīt citas ziņas

Pagatavot šādu cepumu sviestu ir ļoti vienkārši, jo īpaši, ja mājās ir virtuves kombains. Saliek visas sastāvdaļas kombainā un kuļ, līdz iegūta viendabīga, gaisīga masa.

Cepumu sviesta recepte

• 250 g sadrupinātu cepumu (pildījums no tiem jāizņem)
• 50 g izkausēta sviesta
• 100 ml kondensētā piena bez cukura (var aizvietot ar parasto pienu)

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana.
Masu pilda mazā burciņā un novieto vēsumā. Ledusskapī to var uzglabāt aptuveni mēnesi.

No cepumu sviesta var pagatavot gardas trifeles – izveido bumbiņas, liek uz sieta un pārlej ar balto vai tumšo šokolādi. Lai taptu konfektes ar pildījumu, mazajās formiņās ielej nedaudz izkausētas šokolādes, vidū ieliek cepumu sviestu un atkal pārlej ar šokolādi.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.