Cepumu sviests no pārpalikušiem cepumiņiem 0
Pēc svētkiem nereti paliek pāri daudz cepumu. No tiem var pagatavot gardu sviestu, ko izmanto pildījumiem, trifelēm, smērē uz apgrauzdētas maizes.
Pagatavot šādu cepumu sviestu ir ļoti vienkārši, jo īpaši, ja mājās ir virtuves kombains. Saliek visas sastāvdaļas kombainā un kuļ, līdz iegūta viendabīga, gaisīga masa.
Cepumu sviesta recepte
• 250 g sadrupinātu cepumu (pildījums no tiem jāizņem)
• 50 g izkausēta sviesta
• 100 ml kondensētā piena bez cukura (var aizvietot ar parasto pienu)
Pagatavošana.
Masu pilda mazā burciņā un novieto vēsumā. Ledusskapī to var uzglabāt aptuveni mēnesi.
No cepumu sviesta var pagatavot gardas trifeles – izveido bumbiņas, liek uz sieta un pārlej ar balto vai tumšo šokolādi. Lai taptu konfektes ar pildījumu, mazajās formiņās ielej nedaudz izkausētas šokolādes, vidū ieliek cepumu sviestu un atkal pārlej ar šokolādi.