Cepumi – maigie taurentiņi 0
Sastāvdaļas: 1 vārīta biete,aptuveni apelsīna lielumā, 2 ēd.k citrona sula, 100g svaigais siers, 1 ola, 1/2 glāze cukurs ( var arī varāk,ja garšo izteikti saldi cepumi), 50 g sviests vai margarīns istabas tempertūrā, kviešu milti ap 500g, cepamais pulveris 15g,būtībā jālasa uz paciņas,kādam miltu daudzumam paredzēts konkrētas firmas cepamais pulveris.
Kā gatavot?
Bieti nomizojam, sarīvējam uz smalkās rīves, pievienojam citrona sulu un sablenderējam kopā ar svaigo sieru viendabīgā masā.
Olu saputojam ar cukuru, pēc tam pievienojam sviestu un vēl saputojam.
Olu maisījumā pievienojam biešu maisījumu un visu saputojam.
Beram klāt miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri.
Maisam mīklu pēc tam jau mīcam. Mīkla sanām mīksta, maiga, bet tai nav jālīp pie rokām. Mīcīšanas procesā nomazgājam rokas un turpinam mīcīt ar tīrām, šādi miltus nepievienosim par daudz.
Gatavo mīklu liekam maisiņā un ledusskapī uz 3 stundām.
Pēc tam liekam mīklu uz cepamā papīra gabala, mazliet izrullējam, pārberam nedaudz miltus un turpinām rullēt.
Mīklu var rullēt gan ļoti plānu, gan arī atstāt pabiezu. Man šie cepumi garšo, ja ir biezāki. Aptuveni 0,5cm biezumā.
Kad mīkla izrullēta, es to apgriežu otrādi, lai apbērta ar miltiem puse būtu apakšā, bet skaistā, neskartā, apakšā būtu augšā.
Ar formiņu izspiedu sirsniņas.
Vienam taurentiņam nepieciešamas 4 sirsniņas un vidū mazliet izrullētu mīklas gabaliņu.
Tā kā mīkla sanāca diez gan daudz, tad taisīju gan taurentiņus, gan vienkārši sagriezu gabaliņos.
Re, kur mūsu gatavie taurentiņi. Cepoties tie, protams, vairs nav tik spilgti, bet tomēr skaisti.
Vienkārši gatavojami,skaisti un vēl gardi.
Sanāca vesela bļoda ar cepumiem .
Te var salīdzināt krāsas: taurentiņi nebija smērēti ar olu, bet šī sirsniņa bija. Man labāk patīk neapsmērētie cepumi.
Cepumi ir mīksti, maigu garšu. Kā minēju, ja tie būs plāni, tad būs krauksķīgi, ja biezi, tad mīksti. Man biezākie garšo labāk.
Iesūtījusi Natālija Rogova
Recepti iesūtīja Natālija