Cepumi ar auzām un rozīnēm 0

Sastāvdaļas. 125 g sviesta, 150 g cukura, 120 g zemesmandeļu miltu, 140 g auzu pārslu, ¼ tējkarotes dzeramās sodas, sauja rozīņu.

Reklāma
Reklāma

 

Kā gatavot?

Kokteilis
Koka čūskas gads tuvojas. Ko tas nesīs katrai zodiaka zīmei 2025. gadā
Kokteilis
“Tā nav patiesība!” Guntars Račs noliedz, ka Laura Grēviņa ir viņa meita
Veselam
Gan garšīgi, gan veselīgi: uztura speciālists nosauc labāko alternatīvu biezpienam
Lasīt citas ziņas

Uzsilda cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Sviestu un cukuru samaisa, līdz veidojas viendabīga masa. Citā traukā samaisa zemesmandeļu miltus, auzas un dzeramo sodu. Sajauc visu kopā, līdz izveidojas viendabīga masa. Pievieno rozīnes, samaisa. Sadala gatavo masu 24 bumbiņās un izveltnē, veidojot cepumus. Cep cepeškrāsnī 10 – 12 minūtes, līdz cepumi ir brūni, atdzesē. Vēl vienkāršāks variants: 240 gramu zemesmandeļu miltu, 200 gramu sviesta, 40 gramu cukura. Visas sastāvdaļas sajauc, atstāj uz pusstundu atpūsties ledusskapī, izveido bumbiņas un cep 180 grādos aptuveni 10 minūtes. Garšo kā sviesta cepumi.

 

Konsultēja Bērzes pagasta “Lejnieku” saimniece Skaidrīte Bauze.

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.