Cepumi ar auzām un rozīnēm 0

Sastāvdaļas. 125 g sviesta, 150 g cukura, 120 g zemesmandeļu miltu, 140 g auzu pārslu, ¼ tējkarotes dzeramās sodas, sauja rozīņu.

Reklāma
Reklāma

 

Kā gatavot?

Dabiski palīgi asinsspiediena kontrolei: 5 sēklas, ka noteikti jāiekļauj uzturā
Kokteilis
Guntara Rača neatzītie bērni beidzot satikušies! Publicēts kopīgs foto ar sirsnīgu vēstījumu 24
Kokteilis
Kādā krāsā jābūt naudas makam, lai piesaistītu finansiālo labklājību? Katrai zodiaka zīmei savs veiksmes tonis
Lasīt citas ziņas

Uzsilda cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Sviestu un cukuru samaisa, līdz veidojas viendabīga masa. Citā traukā samaisa zemesmandeļu miltus, auzas un dzeramo sodu. Sajauc visu kopā, līdz izveidojas viendabīga masa. Pievieno rozīnes, samaisa. Sadala gatavo masu 24 bumbiņās un izveltnē, veidojot cepumus. Cep cepeškrāsnī 10 – 12 minūtes, līdz cepumi ir brūni, atdzesē. Vēl vienkāršāks variants: 240 gramu zemesmandeļu miltu, 200 gramu sviesta, 40 gramu cukura. Visas sastāvdaļas sajauc, atstāj uz pusstundu atpūsties ledusskapī, izveido bumbiņas un cep 180 grādos aptuveni 10 minūtes. Garšo kā sviesta cepumi.

 

Konsultēja Bērzes pagasta “Lejnieku” saimniece Skaidrīte Bauze.

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.