Ceptu kartupeļu salāti ar laimu sātīgām brokastīm 0
Sarežģītība: vienkārši
Porcijas: 4
Sastāvdaļas
500g kartupeļu
1 sīpols, sasmalcināts
100 g marinēts gurķis, sagriezts
10 cm puravs, sagriezts
2 ēd.k. dilles, smalki sakapātas
2 ēd.k. pētersīļi, smalki sakapāti
Mērce:
400 g Turku / Grieķu jogurts
2 tējk. cukurs
1 ēd.k. mārrutki
2 ēd.k. gurķu sula
1 laims, sula un miziņa
1 ēd.k. etiķis
sāls un baltie pipari
Pagatavošana
Uzkarsēt cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Sagriezt kartupeļus palielos kubiņos vai šķēlītēs. Cept kartupeļus apm. 30 minūtes cepeškrāsnī, līdz tie kļūst mīksti. Atdzesēt.
Visas mērces sastāvdaļas sajaukt. Pievienot kartupeļus, puravus, marinētus gurķus, sīpolus un visu uzmanīgi samaisīt.
Recepti piedāvā