Foto-say7.info

Cepts lasis ar spinātu mērcīti 1

Šī ir ļoti garšīga zivtiņa ar maigu mērci.

Reklāma
Reklāma
Kā mans mēģinājums atteikties no cukura pārvērtās par ceļojumu uz elli 6
Nosaukti trīs cilvēka dzīvībai visbīstamākie pārtikas produkti 11
Kokteilis
Šīs lietas bieži tiek dāvinātas dzimšanas dienā – tas ir stingri aizliegts
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas – 500 – 700 g laša (vai foreles), 300 ml saldā krējuma (15-20%), liels sīpols, 100 g spinātu, 3 ķiploka daiviņas, laims vai citrons, sāls, pipari, augu eļļa.

Pagatavošana.

Zivi sagriež 1- 1,5 cm biezās šķēlēs, liek cepamajā traukā. Pārkaisa sāli un piparus. Pāršļaksta ar citrona vai laima sulu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Cep zivi 180 grādu karstumā cepeškrāsnī 25 – 30 minūtes.

Gatavo mērcīti. Ķiploku smalki sagriež. Sīpolu smalki sagriež. Spinātus sagriež.

Pannā augu eļļā viegli apcep sīpolus un ķiplokus. Pielej saldo krējumu, samaisa. Vāra turpat pannā līdz vieglai sabiezēšanai.

Pievieno spinātus, samaisa. Pievieno sāli, piparus. Noņem no uguns.

Zivi liek uz šķīvjiem, pārlej ar mērcīti.

Labu apetīti!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.