Foto: Gints Ivuškāns

Cepts ķirbis ar sāļo pildījumu 0

Sastāvdaļas
• 1 ķirbis
• 300 g basmati rīsu
• 1 ēdamkarote sviesta
• 1 ķiploka daiviņa
• lauru lapa
• anīsa zvaigzne
• kanēļa standziņa

Reklāma
Reklāma
Veselam
Pazīmes, ka tu patērē pārāk daudz olbaltumvielu 2
Krievijā trīskāršojušies “vārti uz elli”, kas var aprīt zemi un ciemus
Veselam
atbrīvoties no riebīgās “riepiņas” uz vēdera. Nosaukti 5 galvenie noslēpumi
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Vispirms basmati rīsus aptuveni 20 minūtes patur aukstā ūdenī, tad dažas minūtes izlietnē zem nelielā strūklā tekošas auksta ūdens strūklas skalo nost cieti.

Ķirbim nogriež cepurīti, izņem sēklotni, ievieto rīsus, ko pārlej ar ūdeni tā, lai tas būtu pāri rīsiem īkšķa biezumā. Pievieno sviestu, ķiploka daiviņu, lauru lapu, anīsa zvaigzni, kanēļa standziņu un cep cepeškrāsnī 180 °C aptuveni stundu. Tad uzliek ķirbim vāciņu un vēl pacep kādas minūtes. Pasniedz kā piedevu gaļas ēdienam, piemēram, cepetim.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pildījumam var izmantot arī malto gaļu ar vārītiem rīsiem vai dārzeņiem (tomātiem, papriku), var arī sēnes (piemēram, gailenes) vai pupiņas. Pildījumu iepriekš apcep ar garšvielām, liek ķirbī un cep cepeškrāsnī aptuveni 45 minūtes. Jo ķirbim biezāka miza, jo ilgāk jācep.

Ķirbis labi sader ar kanēli, krustnagliņām, ķiploku, ingveru un muskatriekstu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.