Foto: SHUTTERSTOCK

Cepts ķirbis ar sāļo pildījumu 2

Autore: Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
TV24
“Tā ir cūku kūts. Pat cūkas dzīvo labāk.” Krievijas Ārējās izlūkošanas dienesta vadītājs nosauc 3 nosacījumus, lai vienotos ar Ukrainu 99
Kokteilis
Dzimuši ģēniji: šīm zodiaka zīmēm ir augstākais IQ 4
ASV, iespējams, izdarīs ko starptautiski negaidītu. Tās lemj par to, kam pieder Krima
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 1 ķirbis
• 300 g basmati rīsu
• 1 ēdamkarote sviesta
• 1 ķiploka daiviņa
• lauru lapa
• anīsa zvaigzne
• kanēļa standziņa

Pagatavošana.
Vispirms basmati rīsus aptuveni 20 minūtes patur aukstā ūdenī, tad dažas minūtes izlietnē zem nelielā strūklā tekošas auksta ūdens strūklas skalo nost cieti.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ķirbim nogriež cepurīti, izņem sēklotni, ievieto rīsus, ko pārlej ar ūdeni tā, lai tas būtu pāri rīsiem īkšķa biezumā. Pievieno sviestu, ķiploka daiviņu, lauru lapu, anīsa zvaigzni, kanēļa standziņu un cep cepeškrāsnī 180 °C aptuveni stundu. Tad uzliek ķirbim vāciņu un vēl pacep kādas minūtes. Pasniedz kā piedevu gaļas ēdienam, piemēram, cepetim.

Pildījumam var izmantot arī malto gaļu ar vārītiem rīsiem vai dārzeņiem (tomātiem, papriku), var arī sēnes (piemēram, gailenes) vai pupiņas. Pildījumu iepriekš apcep ar garšvielām, liek ķirbī un cep cepeškrāsnī aptuveni 45 minūtes. Jo ķirbim biezāka miza, jo ilgāk jācep.

Ķirbis labi sader ar kanēli, krustnagliņām, ķiploku, ingveru un muskatriekstu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.