Foto – Shutterstock

Cepts ķirbis ar rīsiem un šampinjoniem 0

Sastāvdaļas (4 porcijas)

• riekstu ķirbis (Butternut)
• 100 g vārītu rīsu
• 100 g šampinjonu
• 100 g fetas siera
• 2 ēdamkarotes sviesta
• 6 mazi tomāti
• sīpols
• 50 ml saldā krējuma
• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu
• ½ tējkarotes sāls

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
TV24
“No tautas tāpēc šogad noslauks pēdējo kapeiku!” Izrādās, ka valdības budžetā ierakstīts – “Latvenergo” jāiemaksā vismaz 200 miljoni eiro nodokļos
Receptes
Jāmeklē, dārgi, nav laika? 15 produkti, ko turēt pa rokai, lai atvieglotu veselīgu ēšanu visas nedēļas garumā
Lasīt citas ziņas

Ķirbi gareniski pārgriež, izdobj sēklas un mazliet mīkstuma (resnākajā galā). Mīkstumu sagriež mazos gabaliņos. Sīpolu smalki sakapā, šampinjonus sagriež ripiņās. Pannā izkausētā sviestā apcep sīpolus un šampinjonus. Tad pievieno vārītus rīsus, ķirbja mīkstumu, saldo krējumu, maltus melnos piparus, sāli un cep vēl 3–4 minūtes. Pildījumu liek ķirbja laiviņās un cep līdz +180 °C sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 50 minūtes.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.