Cepts ķirbis ar drupaču, siera un garšaugu cepurīti. Mārtiņa Rītiņa zelta padomi! 3
1. Sagriež ķirbi daivās, noziež no abām pusēm ar olīveļļu un liek grilpannā cepties uz plīts vai cepeškrāsnī. Ķirbītis audzēts Ingunas Knodzes zemnieku saimniecībā “Stūrīši”, Lauberes pagastā.
2. Apgrauzdē krāsnī saldskābmaizi, ar rokām sadrupina un samaļ rupjā malumā. Pievieno uz smalkās rīves sarīvētu cieto sieru, laimu un sakapātus garšaugus – salviju, rozmarīnu, lupstāju. Piejauc iepriekš eļļā sagatavotus, smalki sagrieztus ķiplokus.
3. Grilētās ķirbja daivas vēlreiz apsmērē ar olīveļļu un liek pannā cepties cepeškrāsnī vidējā karstumā 10 minūtes.
4. Pārklāj ķirbjus ar gatavo masu un grila režīmā piecas minūtes apbrūnina virsu.
5. Apkaisa gatavos ķirbjus ar smalki sagrieztiem lokiem, apslacina ar čili eļļu un pasniedz ar kazas piena jogurtu.
Latvijas restorānu karaļa Mārtiņa Rītiņa zelta padomi!
Lūk, tie ir šādi:
* Bieži mazgā rokas un virtuves dēlīšus.
* Izmanto asu nazi.
* Pārlieku nesarežģī ēdienu.
* Turi pa rokai lietas, kuras visbiežāk izmanto.
* Turi ledusskapi tīru un nepārpildītu.
* Gatavošanas laikā nerunā pa tālruni un ignorē durvju zvanu.