Foto – Angorius/Shutterstock

Cepts kamambērs ar dzērveņu mērci 0

Sastāvdaļas
mazais kamambēra siera ritulis
ola
50 g rīvmaizes
40 g kviešu miltu
eļļa fritēšanai

Reklāma
Reklāma
Zinātnieki atklājuši, kas izraisa specifisko, tā dēvēto “vecuma smaku”: 7 ieteikumi, kā no tās atbrīvoties
Eiropa par mata tiesu izvairījusies no liela mēroga katastrofas, ko mēģinājusi izraisīt Krievija. Atklātas notikušā detaļas
Latvijā dzimušās Annas meita šokēja pasauli: viņa bija sešgadīga bārene vai pieaugusi sieviete, kura izlikās par bērnu?
Lasīt citas ziņas

Mērcei
300 ml dzērveņu vai brūkleņu
2 āboli
sarkanais sīpols
75 g cukura
4 ēdamkarotes ābolu etiķa
tējkarote malta ingvera
pustējkarote sāls

Pagatavošana.
Ābolus nomazgā, nomizo un sagriež gabaliņos. Sīpolu sakapā. Visas mērcei paredzētās sastāvdaļas liek katlā un, ik pa laikam apmaisot, sutina uz nelielas uguns 20–25 minūtes, līdz āboli mīksti un dzērvenes izjūk.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kamambēra rituli uz pusstundu ievieto saldētavā. Olu sakuļ ar dakšiņu. Atsevišķās bļodās ieber miltus un rīvmaizi. Vispirms sieru apviļā miltos, tad olā, pēc tam rūpīgi apviļā rīvmaizē. Lai sieram būtu biezāka kārtiņa, to vēlreiz iemērc olā un no jauna apviļā rīvmaizē. Fritē 170 grādos 2–3 minūtes, līdz mīklas kārtiņa kļūst zeltaini brūna. Noliek uz virtuves papīra dvieļa nosusināt. Pasniedz siltu, pārlietu ar dzērveņu mērci.

! Garšos kopā ar dārzeņiem un zaļajiem salātiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.