Cepts kamambērs ar dzērveņu mērci 0
Sastāvdaļas
mazais kamambēra siera ritulis
ola
50 g rīvmaizes
40 g kviešu miltu
eļļa fritēšanai
Mērcei
300 ml dzērveņu vai brūkleņu
2 āboli
sarkanais sīpols
75 g cukura
4 ēdamkarotes ābolu etiķa
tējkarote malta ingvera
pustējkarote sāls
Pagatavošana.
Ābolus nomazgā, nomizo un sagriež gabaliņos. Sīpolu sakapā. Visas mērcei paredzētās sastāvdaļas liek katlā un, ik pa laikam apmaisot, sutina uz nelielas uguns 20–25 minūtes, līdz āboli mīksti un dzērvenes izjūk.
Kamambēra rituli uz pusstundu ievieto saldētavā. Olu sakuļ ar dakšiņu. Atsevišķās bļodās ieber miltus un rīvmaizi. Vispirms sieru apviļā miltos, tad olā, pēc tam rūpīgi apviļā rīvmaizē. Lai sieram būtu biezāka kārtiņa, to vēlreiz iemērc olā un no jauna apviļā rīvmaizē. Fritē 170 grādos 2–3 minūtes, līdz mīklas kārtiņa kļūst zeltaini brūna. Noliek uz virtuves papīra dvieļa nosusināt. Pasniedz siltu, pārlietu ar dzērveņu mērci.
! Garšos kopā ar dārzeņiem un zaļajiem salātiem.