Foto – Ilze Pētersone

Cepts Burtnieku zandarts ar batāšu biezeni, kvinoju un jaunajiem burkāniem 0

Cep zandartu

Karstu pannu, kurā ieklāts pergamenta papīrs, lai pie tās nelīp zivs āda, nedaudz ietauko ar eļļu un sviestu un cep filejas gabalus, kas iegūti no aptuveni 2 kg smagas zivs, ar ādu uz leju, līdz tā kraukšķīga. Apgriež otrādi un pabeidz cept krāsnī 180°C 4 – 6 min.

Reklāma
Reklāma

Gatavo biezeni

Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
TV24
“No tautas tāpēc šogad noslauks pēdējo kapeiku!” Izrādās, ka valdības budžetā ierakstīts – “Latvenergo” jāiemaksā vismaz 200 miljoni eiro nodokļos
Receptes
Jāmeklē, dārgi, nav laika? 15 produkti, ko turēt pa rokai, lai atvieglotu veselīgu ēšanu visas nedēļas garumā
Lasīt citas ziņas

0,5 kg sagrieztu batāti aplej ar pienu un ūdeni (ļauj saglabāt krāsu un dod maigāku garšu) un izvāra mīkstu. Izkāš un sablenderē viendabīgā masā kopā ar 200 g saldā krējuma, 30 g sviesta, sāli un cukuru pēc garšas. Ja gribas krēmīgāku, pievieno vēl saldo krējumu un sviestu.

Cep kvinoju

200 g kvinojas aplej ar aukstu ūdeni un vāra, līdz tā atvērusies. Sietā noskalo ar aukstu ūdeni un apcep katliņā 5 g sviesta, pieber sāli.

Blanšē un karamelizē burkānus

CITI ŠOBRĪD LASA

12 nomizotus jaunos burkānus applaucē verdošā ūdenī apmēram 3 min un tūlīt atdzesē aukstā ūdenī. Apcep, pievienojot sāli, uz uzsildītas un viegli ietaukotas pannas, pēc tam karamelizē, pievienojot ēdamkaroti medus.

Ēdienu pasniedz ar Holandes vai kādu citu pēc savas garšas tīkamu mērci.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.